Bitcoin gaat weer over de grens van 9000 Dollar

0
249

Cryptomunt bitcoin is dinsdag ruim door de grens van $9000 per stuk gegaan. De volumes van de handel in andere digitale munten nemen eveneens toe. Afgelopen weekend werd de grens van $26 miljard verhandelde bitcoins bereikt.

De hele markt van digitale munten heeft een waarde van $400 miljard gekregen, aldus Coinmarketcap, een veelgebruikte site. Dinsdag stond de bitcoinwaarde op $9325, een veertigdaags hoogepunt. De beweeglijkheid van de munt is groot: de prijs zakte op 14 maart met $800.

Inmiddels heeft de bitcoin als meest verhandelde munt weer een marktwaarde van $158 miljard opgebouwd. Digimunt ethereum volgt met $68 miljard bij 8,3% winst in de afgelopen 24 uur, de ripple is $36 miljard waard. Vier van de vijf grote munten staan nu op het hoogste punt in een maand tijd.

Cryptobeleggers kijken nu bij toenemend optimisme naar de grens van $10.000. Toen diezelfde mijlpaal vorig jaar werd bereikt, stapte een breder publiek in. De koers steeg daarop tot bijna $20.000 om daarna stevig te dalen.

De afgelopen weken bewoog de prijs zijwaarts, en zetten vorige week de weg omhoog in maar bleef onder de $9000 steken.

DELEN
Vorig artikelGoldman Sachs gaat crypto
Volgend artikelBitcoin doet stap terug na opmars
Jasper Tak
Bitlite begonnen uit mijn fascinatie en enthousiasme over cryptocurrency. Ik denk dan ook echt dat het de toekomst is en dat we momenteel aan het begin van alles staan.