Home Crypto Nieuws “Bitcoin gaat volledig crashen”

“Bitcoin gaat volledig crashen”

0
“Bitcoin gaat volledig crashen”

Een adviesbureau op Wall Street voorspelt in een analyse van 156 pagina’s een enorme crash van de markt voor cryptomunten dit jaar, en de bitcoin in het bijzonder.

De meest bekende en verhandelde cryptomunt is eind december nog pakweg 1.800 dollar waard, betoogt Wall Street-consultant Frank Chaparro van Quinlan & Associates, schrijft Business Insider Nederland. Vrijdagochtend noteerde de virtuele munt iets onder de 14.000 dollar. Dat niveau is volgens de analist vergelijkbaar met een ‘zeepbel die op barsten staat’.

Als wordt gekeken naar de waarde van de bitcoin als betaalmiddel en de mogelijkheid om bitcoin te gebruiken als een middel om vermogen op te slaan, vergelijkbaar met goud, komen volgens de auteurs van het rapport heel andere bedragen bovendrijven, respectievelijk 2.161 en 687 dollar.

‘Om de bitcoin te waarderen als een valuta waarmee je kunt betalen, hebben we het nut geschat voor wettelijk toegestane betalingen, retailtransacties en betalingen op de zwarte markt. Daarbij komen we na grondige tests uit op een waarde van 1.780 dollar,’ aldus het onderzoek.

Lange termijnverwachting: 800 dollar

De lange termijnverwachting voor de bitcoin stemt nog droeviger: de koers zou tegen 2020 rond 800 dollar kunnen noteren.

Als de bitcoin niet doorbreekt als betaalmethode wacht volgens Quinlan & Associates de cryptomarkt een correctie van zo’n 70 procent tot een niveau van circa 223 miljard dollar. Vrijdag had de markt een waarde van ongeveer 700 miljard dollar.

Quinlan & Associates voorziet na de val een opleving van de cryptomarkt naar een niveau van 407 miljard dollar in 2020. ‘De prijs van cryptomunten met nutswaarde kan herstellen en de markt op de lange termijn domineren.’

Advertisment ad adsense adlogger