Home Bitcoin ‘Bitcoin bereikt eind dit jaar 50.000 dollar’

‘Bitcoin bereikt eind dit jaar 50.000 dollar’

0
‘Bitcoin bereikt eind dit jaar 50.000 dollar’

De cryptomarkt is zeer volatiel, vooral Bitcoin. De hoopvolle of juist negatieve opmerkingen van invloedrijke personen kunnen een grote invloed hebben. Neem bijvoorbeeld Ran Neuner, de presentator van Cryptotrader.

Bitcoin bereikt nog dit jaar 50.000 dollar

Dat is een Amerikaanse show over het handelen in cryptocurrency. Hij staat op de 28e plaats van de honderd meest invloedrijke mensen in Blockchain, die onlangs werd uitgebracht.

De presentator deed een bijzondere voorspelling op Twitter: hij claimt dat Bitcoin 2018 gaat eindigen met een een koerswaarde van maar liefst 50.000 dollar. Om je geheugen op te frissen: op het moment van schrijven blijft de munt op 8000 dollar haken, na eerder een mijlpaal van 19.000 dollar bereikt te hebben. De 50.000 dollar is verder weg dan ooit.

Aan de andere kant zeiden we dat begin vorig jaar ook, toen dezelfde jaarlijkse daling in volle gang was. Vervolgens brak Bitcoin alle records. Ran Neuner zou dus zomaar gelijk kunnen hebben. Zijn programma is vrij uniek, niet alleen in Amerika. De presentatoren leggen uit hoe cryptocurrency werkt. Zo toonden ze onlangs zelfs een complete tutorial over hoe je Ripple kunt kopen.

Symbool

Het is een interessante situatie. Dit soort voorspellingen hebben door de volatiliteit van de munt direct effect op of ze uit gaan komen, of niet. Juist met de huidige dalingen en het slechte nieuws rondom Bitcoin klampen investeerders zich vast aan dit soort idealistische optimisme. Al helemaal als het om zo’n invloedrijk persoon gaat.

De kans is groot dat de cryptocurrency inderdaad flink in waarde gaat stijgen. Een blik op de grafieken van voorgaande jaren schept in ieder geval hoop. 50.000 dollar is echter wel erg optimistisch. Voor Neuner maakt dat bedrag waarschijnlijk ook weinig uit. Het staat symbool voor de potentie, de groei, die hij verwacht. De tijd gaat ons leren of hij het bij het rechte eind heeft.

Advertisment ad adsense adlogger