Home Bitcoin Bitcoin baalt na blokkade in VS

Bitcoin baalt na blokkade in VS

0
Bitcoin baalt na blokkade in VS

Cryptomunt bitcoin is vrijdag met $400 in waarde gezakt nadat de Amerikaanse beurswaakhond het eerste beleggingsfonds voor dergelijke digitale munten heeft afgewezen.

Het was de derde aanvraag voor een indextracker op specifiek de bitcoin. In ganzenpas gingen andere munten als ether, ripple en xrp mee terug in waarde. Volgens marktexperts ziet de toekomst voor cryptomuntenhandel er somber uit.

De laatste aanvraag was van de Amerikaanse tweelingbroers Winklevoss, bekend als techinvesteerders en lang de zelfverklaarde oprichters van Facebook, die maandenlang scherp werd gevolgd door de markt.

Meer toegang

De investeerders Winklevoss werkten samen met de Chicago Board Options Exchange. Dat platform biedt beleggers al wel zogeheten futurecontracten op de bitcoin voor levering op termijn.

De beurswaakhond SEC wees twee eerdere voorstellen af als technisch onvoldoende en daarmee te gevoelig voor fraude in een sector die al kampt met miljoenenhacks van cryptoplatforms.

Toestemming van de Amerikaanse SEC zou de entree voor grotere beleggers in de cryptomarkt kunnen betekenen. Vrijdagavond werd die toestemming geweigerd, de prijs van bitcoin en andere grote cryptomunten zakten met bijna 5% tot $7879.

Kooplust zwak

Het gaat bij de trackers op de munten in potentie om een grote markt, hoewel economen de markt vaak een luchtbel noemen. Bitcoin alleen al heeft een marktwaarde van rond $137 miljard, de tweede munt in omvang, ether, is goed voor $46 miljard.

Beleggers verloren na de afwijzing donderdag even hun kooplust: de volumes in de handel liepen terug.

Bitcoin bereikte eind vorig jaar een stand van rond $19.000 per stuk. Na de daling tot $5899 in juni bewoog de munt weer opwaarts.

Over de laatste tien dagen gemeten herstelde bitcoin zich overigens met 29%, in een maand brachten aan- en verkopen beleggers 40% meer waarde.

Advertisment ad adsense adlogger