Binance zoekt heil in Malta

0
392

Binance, de grootste handelsbeurs voor cryptovaluta ter wereld, opent een kantoor in Malta. Het vorig jaar in China opgerichte bedrijf hoopt te profiteren van het gunstige klimaat voor cryptobedrijven in het land.

,,Malta heeft erg progressieve regels ten aanzien van cryptomunten en fintech”, zei Binance-oprichter Zhao Changpeng. ,,We zijn optimistisch dat er snel een samenwerking met een bank daar kunnen aankondigen.”

Toezichthouders van China tot de Verenigde Staten nemen cryptomunten als de bitcoin steeds strenger onder de loep. Malta daarentegen ontpopt zich meer en meer als goede vestigingsplaats voor fintechbedrijven. Zo wordt er gewerkt aan een officieel certificeringssysteem voor blockchain-gerelateerde bedrijven, en aan toezicht op de introductie van nieuwe cryptomunten.

Binance heeft kantoren in meerdere landen. De hoofdvestiging verhuisde vanuit China al naar Japan, maar ook daar kwam er steeds meer tegenwind van toezichthouders. Topman Zhao werd binnen een jaar na de oprichting miljardair.

DELEN
Vorig artikelPrijs bitcoin herstelt tot $9000
Volgend artikelTwitter perkt reclame cryptomunten ook in
Jasper Tak
Bitlite begonnen uit mijn fascinatie en enthousiasme over cryptocurrency. Ik denk dan ook echt dat het de toekomst is en dat we momenteel aan het begin van alles staan.