Home Crypto Nieuws Binance weer online na DDoS-aanval

Binance weer online na DDoS-aanval

0
Binance weer online na DDoS-aanval

De site www.binance.com is weer offline, de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse versies zijn wel te bereiken.Volgens hem lag de website eruit door een DDoS-aanval op hun hostingbedrijf. Die aanval is ‘opgelost’, maar het effect is nog niet helemaal uitgewerkt.

‘Onderhoud’

Om het leed te verzachten, geeft Binance 70 procent korting op iedere transactievergoeding. Die kortingsactie loopt tot 24 februari.

Gisterennacht om 01.34 uur Nederlandse tijd meldde Binance de eerste problemen, onder het mom van ‘onderhoudswerkzaamheden’.

Gecancelde orders verwerken

Vanochtend na 06.00 uur twitterde het bedrijf dat het de problemen had opgelost, maar dat het nog wel even kon duren voor de systemen weer werkten.

Dat duurde uiteindelijk tot elf uur, eerst moesten alle achterstallige orders en opnames nog verwerkt worden, net als de gecancelde transacties.

Via de site worden normaal gesproken 1,4 miljoen transacties per seconden, schreef Forbes onlangs. Begin januari meldde Binance dat het 5 miljoen gebruikers heeft.

Dat de site eruit lag en die miljoenen gebruikers dus niet bij hun inleg konden, zorgde voor aardig wat paniek.

Boze én tevreden klanten

Op Twitter reageren klanten met eisen om compensatie omdat ze niet konden handelen. Maar er is ook lof, omdat het bedrijf volgens de volgers zo goed communiceerde over de situatie.

Advertisment ad adsense adlogger