Home Crypto Nieuws Bill Gates en Crypto zullen nooit goede vrienden worden

Bill Gates en Crypto zullen nooit goede vrienden worden

0
Bill Gates en Crypto zullen nooit goede vrienden worden

Miljardair Bill Gates heeft iets te zeggen over de bitcoin en andere cryptocoins. En als één van de rijkste personen op aarde daar iets over te zeggen heeft, dan luister je.

De oprichter van Microsoft beschouwt cryptocurrency als infantiele valuta. De digitale munten kunnen voor persoonlijke winst zorgen, maar kennen volgens hem ook veel nadelen.

Dirty money

Zo zijn de bitcoin en consorten verantwoordelijk voor ‘vieze’ geldstromen van criminelen. De geldstromen zijn ontraceerbaar, waardoor het voor overheden lastig is om ‘het geld te volgen’. Het resultaat is volgens Gates dat de munten criminaliteit in de hand helpen en daarmee indirect verantwoordelijk zijn voor sterfgevallen.

Irrationeel geloof

Crypto’s zijn volgens de miljardair een slechte investering. De munten kennen geen ‘echte’ waarde, maar bestaan slechts op basis van een irrationeel geloof in de munt. Online innovatie magazine WANT beschrijft het als volgt: ‘Een rationele koper zou de prijs kunnen rechtvaardigen, omdat hij gelooft dat iemand anders (de grotere idioot) er een nog hogere prijs voor zal betalen.’

Gokken

Als laatste denkt Good Old Bill dat de waarde van bitcoin zal dalen, hij zou namelijk aan ‘short selling’ (uitleg hier) doen. Ook beschouwt hij, net als mede miljardair Warren Buffet (bijzondere feiten over de knuffelmiljardair, vind je hier), de crypto-markt als ongereguleerd gokken. Toch zijn er ook hoopvolle berichten. Linksom of rechtsom: het blijft een bijzonder onzekere markt.

Advertisment ad adsense adlogger