Home Crypto Nieuws Bestuurder Duitse centrale bank sluit officiële cryptovaluta uit

Bestuurder Duitse centrale bank sluit officiële cryptovaluta uit

0
Bestuurder Duitse centrale bank sluit officiële cryptovaluta uit

Een bestuurder van de Duitse centrale bank sluit uit dat er in de eurozone een officiële cryptovaluto zoals de bitcoin gaat komen. Hij waarschuwt investeerders in digitale munten voor verliezen.
Carl-Ludwig Thiele doet zijn uitspraken in het Duitse weekblad Euro am Sonntag dat dit weekend verscheen.

Eerder liet de Bank for International Settlements (BIS), een internationale organisatie waarin centrale banken samenwerken, in september weten dat het nog te vroeg was om te zeggen of centrale banken hun eigen cryptovaluta moeten uitgeven.

Centrale bankiers weten nog niet precies waar de risico’s liggen met digitale munten en volgens BIS is de technologie ook nog niet bewezen.

Financiële markten

Sommige economen wijzen ook op de risico’s voor het financiële systeem van de flinke prijsstijging die sommige valuta hebben doorgemaakt. Als een groep investeerders geld verliest, hoeft dat geen groot probleem te zijn. Maar wanneer ze het met veel geleend geld doen kan het gevolgen hebben voor financiële markten.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt al sinds de zomer voor de cryptovaluta en aanverwante producten als investering. De koersen van sommige munten zijn ontzettend volatiel en beleggers zouden niet altijd voldoende op de hoogte zijn van de risico’s.

Afgelopen week viel de bitcoin op door een flinke daling. De munt startte de week met een waarde van ongeveer 18.800 dollar en daalde vervolgens naar ruim 12.600 dollar op vrijdag, een waardeverlies van maar liefst 33 procent.

Advertisment ad adsense adlogger