Home Crypto Nieuws Alibaba lanceert haar eigen mining platform

Alibaba lanceert haar eigen mining platform

0
Alibaba lanceert haar eigen mining platform

Het Chinese Alibaba, wat vooral bekend is van AliExpress, lanceert haar eigen cryptocurrency mining platform. Het is opvallend nieuws, want de Chinese overheid wil juist het minen van cryptocurrency gaan beperken.

Alibaba of de Alibaba Group is gevestigd in Hangzhou en bestaat uit meerdere internetbedrijven die zich richten op e-commerce. Belangrijkste activiteiten zijn de website alibaba.com en AliExpress. In september 2014 kreeg de AliBaba Group een beursnotering.

Op 10 oktober 2017 heeft het bedrijf Alibaba een registratie met betrekking tot een virtuele valuta mining platform geregistreerd. Het gaat hier om een zogenaamde peer to peer node, een knooppunt om cryptocurrency netwerken te verwerken. Een insider meldt dat het platform wordt gecombineerd met een elektriciteitsleverancier. De Chinese internetgigant Tencent vermeldt ook dat er een blockchain gerelateerd handelsmerk is geregistreerd.

China wil mining gaan verminderen

Het minen van crypto of bitcoins vraagt veel energie en rekenkracht. En om deze reden hebben de Chinese autoriteiten laten weten om stroombeperkingen op te leggen aan de zogenoemde miners.

Hier gaat het bijvoorbeeld om de grootste miners zoals Bitmain’s, BW Mining, BTCC en Antpool. Dat überhaupt de grootste miners allemaal in China staan is niet zo vreemd, omdat in dit land de energie vergeleken met de rest van de wereld betrekkelijk goedkoop is.

Een lange tijd had China te maken met een overschot aan energie en daardoor heeft het zijn eigen energieproductie verlaagd. Hierdoor kregen de inwoners van China te maken met lagere energiekosten. Nu de miners het grootste deel van de energie opeisen, lijkt China hier een stokje voor te steken.

Deze maatregel is niet alleen bedoeld om het energieverbruik in te dammen, ook wil het land af van de cryptocurrency handel. Chinese autoriteiten voeren in stilte de strijd met cryptocurrency uitwisselingen. Het land wil het liefst de toegang blokkeren tot interne en externe platforms. China is niet het enige land dat hiermee bezig is, ook Zuid-Korea komt met steeds strengere regelgeving.

Ondertussen lanceert Alibaba geheel tegen de nieuwste Chinese plannen het crypto mining platform. Het is de vraag of dit platform mag blijven bestaan. Door de druk vanuit Aziatische landen heeft Bitcoin de afgelopen 24 uur ruim 23% aan waarde verloren.

Advertisment ad adsense adlogger