Home Crypto Nieuws AirAsia overweegt een eigen crypto-project

AirAsia overweegt een eigen crypto-project

0
AirAsia overweegt een eigen crypto-project

Zeker in Zuid-Oost Azië zijn veel ICO-pojecten actief, waaronder in Singapore. AirAsia is een grote low-cost vliegmaatschappij die opereert vanuit Zuid-Oost Azië. Het vliegbedrijf overweegt met een eigen cryptoproject (ICO) te komen. Dat zegt CEO Tony Fernandes tegenover TechCrunch. AirAsia onderzoekt op dit moment de mogelijkheden naar een Initial Coin Offering. Dit betekent dat een bedrijf een crowdfunding project wil realiseren binnen de blockchain industrie.

Als voorbeeld noemt Fernandes het beloningssysteem van de vliegmaatschappij. De ‘betalingen’ van het platform Big Loyalty kunnen via de blockchain gaan lopen. De CEO heeft een reputatie van een innoverende ondernemer.

Zo is hij niet alleen baas van AirAsia, dat 65 miljoen klanten kent met een waarde van drie miljard dollar, maar heeft Fernandes in het verleden ook een Formule 1 team opgericht. Daarnaast is hij eigenaar van de Britse voetbalclub Queens Park Rangers FC (QPR). Op dit moment is nog niet bekend hoe AirAsia een eigen ICO van de grond wil opbouwen.

Advertisment ad adsense adlogger