Home Bitcoin Aantal bitcoinbanen verviervoudigd

Aantal bitcoinbanen verviervoudigd

0
Aantal bitcoinbanen verviervoudigd

Het aantal banen voor mensen met verstand van bitcoin, blockchain en andere crypto-technologie is in een jaar tijd verviervoudigd, blijkt uit onderzoek van vacaturesite Indeed.

Bedrijven zoeken naar ’blockchain developers’, ’senior consultants payments & blockchain’ en naar ’solution architects met blockchain-focus’. De blockchain in die vacaturetitels ligt aan de basis van de virtuele munt bitcoin, maar volgens aanhangers kan de technologie veel breder worden ingezet.

Zo kunnen diploma’s, medische dossiers en belastingaangiftes volgens fans van het systeem in blockchain worden vastgelegd. Daarmee zouden de data veiliger zijn dan nu het geval is. Bedrijven zoeken nu naar mensen die dat voor hen kunnen uitzoeken.

Het aantal werkzoekenden met een ’bitcoinprofiel’ stijgt bijna net zo hard als het aantal banen in de sector. Daardoor staan de vacatures niet lang open. Volgens Sander Poos, landenmanager bij Indeed, zijn de bitcoinvacatures „over het algemeen moeilijker te vervullen”. In welke valuta werkgevers hun blockchainexperts uitbetalen, kan Indeed niet zeggen.

Advertisment ad adsense adlogger