Home Crypto Tips 9 redenen waarom je in 2018 in Ripple moet investeren

9 redenen waarom je in 2018 in Ripple moet investeren

0
9 redenen waarom je in 2018 in Ripple moet investeren

Het is bijna 2018 en daarom willen we je graag tips geven over welke munten in 2018 interessant zijn om hierin te investeren. Nu is Bitcoin de meest bekende en blijft hij redelijk klimmen, maar daardoor zou je bijna vergeten dat er ook nog andere digitale munten zijn.

Veel van deze munten zijn spotgoedkoop en kunnen misschien in de toekomst de explosieve groei van Bitcoin kunnen gaan ervaren. De vraag is alleen; ben jij er op tijd bij? Onder de serie Crypto Tips zal ik veelbelovende Altcoins langsgaan en je vertellen welke je investering waard zijn.

In dit artikel hebben we het over Ripple, die ook bekend staat als XRP. Het is een bijzondere munt die sterk verschilt van andere cryptomunten zoals Ethereum en Bitcoins. Echter heeft Ripple een veelbelovende toekomst en een zeer sterke basis. Daarom zetten we negen zaken op een rijtje die je moet weten over deze munt.

Ripple is niet alleen een munt

Rippel is niet alleen een cryptocurrency, maar ook nog eens een betalingsprotocol. Zo gaat het om een valuta netwerk wat officieel bekend staat als het Ripple Transaction Protocol oftewel RTXP.

Het systeem is gebouwd op een open source en gedistribueerde basis. De bijbehorende munteenheid heet XRP, ook wel bekend als Ripples, en die kun je dus ook kopen. Het overkoepelende systeem streeft om veilig, instant en bijna gratis wereldwijd transacties uit te voeren, zonder terugboekingen.

Het is specifiek ontworpen door betalingsproviders

De meeste altcoins zijn gemaakt om met de Bitcoin te concurreren en hebben daarom vaak niet echt een specifiek doel. Ripple slaat daarentegen een hele andere weg in en is eigenlijk specifiek ontworpen voor de betalingsproviders en financiële instituties.

Bitcoins zijn eigenlijk bedoelde om waarde op te slaan en daarmee algemene transacties mee uit te voeren. In tegenstelling tot Bitcoin biedt XRP een soort overkoepelend platform.

Het wilt niet de huidige munteenheden vervangen

Als je beetje het nieuws leest en moet geloven moet je er vanuit gaan dat Bitcoin de Dollar en de Euro op den duur gaat vervangen. Misschien zal dit ooit het geval zijn, maar het is vooral een drastische verandering die geambieerd wordt.

De cryptomunt Ripple moet daarentegen functioneren als een soort brug tussen de overheden gesteunde klassieke munteenheden zoals de euro, die jij en ik in onze portemonnee hebben zitten. Hierdoor zal de waarde veilig en snel over de grenzen overgedragen kunnen worden.

Bloedsnel internationale transacties uitvoeren

Dit is misschien wel één van de belangrijkste voordelen van Ripple; het kan bloedsnel internationale transacties uitvoeren. Op dit moment kan een transactie nog drie tot vier dagen gemiddeld duren.

Dit moet allemaal via een bank, die daar op zijn beurt vaak weer torenhoge bedragen voor vraagt. Veel bedrijven lossen dit nog op door rekeningen te openen in de landen waar ze vaak transacties mee uitvoeren. Ripple lost deze problemen op met een internationale verwerkingstijd van slechts vier seconden.

Sneller opschalen dan Bitcoin

Ripple legt vooral de focus op bedrijven en grote instanties en daardoor is de cryptocoin ook ontworpen om net zoveel transacties als Visa te kunnen verwerken. Je praat dan over 2000 transacties gemiddeld per seconden.

Dit is een stuk meer dan Bitcoin, die er maar maximaal zeven per seconde kan verwerken. Daarom kan het soms wel tot twee uur duren voordat je transactie goedgekeurd is. Daarom is Ripple in theorie een stuk geschikter om aan de behoeften van consumenten en bedrijven te voldoen.

Zeer veilig

Zoals je al weet is Ripple ontwikkeld voor grote financiële instituties en daarom ligt de focus tijdens de ontwikkeling van de coin ook vooral op veiligheid. Een ledger waarop de transacties van Ripple verwerkt worden is dan ook compleet open-source en wordt ondersteund door zeer vertrouwde validators.

Een team van full-time ontwikkelaars werkt er actief aan om dat zo te houden. Het is voor het team achter Ripple immers van het uiterste belang dat grote partijen het systeem kunnen vertrouwen. Doen ze dat niet, dan is het einde verhaal.

Het kan niet gemined worden

Cryptocurrency zoals Bitcoin Ethereum kunnen gemined worden. Door je computer complexe berekeningen uit te laten voeren kun je hierdoor zo coins bij krijgen. Ripple daarentegen pakt het heel anders aan.

Elke individuele Ripple coin die bestaat is al door Ripple zelf gemaakt en het overgrote deel daarvan is het in bezit van Ripple zelf, wat ongeveer 55 miljard is. Het maakt XRP dus duurzamer, omdat je geen elektriciteit en computerkracht nodig hebt om nieuwe coins te maken. Ook is hiermee de balans een stuk sterker.

Veel banken ondersteunen Ripple al

Deze coin is niet alleen veelbelovend op papier, maar deze digitale munt wordt ook door steeds meer banken en betalingsproviders ondersteund. De onderstaande banken ondersteunen Ripple al;

  • UniCredit
  • UBS
  • Santander
  • National Australia Bank
  • Shanghai Huarui Bank

Hiermee ligt er dus ook al een sterke basis voor internationaal succes, maar de vraag is of de waarde van de XRP hiermee ook echt omhoog zal gaan.

Ripple maakt flinke sprongen

Ripple groeit misschien niet zo snel als BItcoin, maar het heeft een zeer sterk half jaar achter de rug. Er zijn steeds meer beurzen ondersteunen de digitale munteenheid, maar de groei blijft voorlopig nog wat achter. Dit kan in jouw geval een voordeel zijn.

Dat betekent dat je met weinig geld ontzettend veel XRP kunt bemachtigen. Ook al zal Ripple “maar” een tiende van Bitcoin waard worden, dan maak je alsnog veel winst. Dit betekent dus dat je een veiliger risico kunt nemen, omdat zelfs een klein bedrag je ontzettend veel op kan leveren.

Als eindadvies wil ik je toch meegeven dat het helemaal aan jezelf is om in Ripple te gaan investeren. Duik daarom in het manifesto van de ontwikkelaars, check de statistieken en probeer zoveel mogelijk informatie te vinden over Ripple. Hiermee voorkom je dat je voor de hype valt, maar zul je ook echt een innovatief verhaal ondersteunen waar jezelf in gelooft.

Mocht je Ripple willen kopen, dan raad ik je aan omdat via Litebit te doen.

Advertisment ad adsense adlogger