Het is bijna 2018 en daarom willen we je graag tips geven over welke munten in 2018 interessant zijn om hierin te investeren. Nu is Bitcoin de meest bekende en blijft hij redelijk klimmen, maar daardoor zou je bijna vergeten dat er ook nog andere digitale munten zijn.

Veel van deze munten zijn spotgoedkoop en kunnen misschien in de toekomst de explosieve groei van Bitcoin kunnen gaan ervaren. De vraag is alleen; ben jij er op tijd bij? Onder de serie Crypto Tips zal ik veelbelovende Altcoins langsgaan en je vertellen welke je investering waard zijn.

In dit artikel hebben we het over Ripple, die ook bekend staat als XRP. Het is een bijzondere munt die sterk verschilt van andere cryptomunten zoals Ethereum en Bitcoins. Echter heeft Ripple een veelbelovende toekomst en een zeer sterke basis. Daarom zetten we negen zaken op een rijtje die je moet weten over deze munt.

1Ripple is niet alleen een munt

Rippel is niet alleen een cryptocurrency, maar ook nog eens een betalingsprotocol. Zo gaat het om een valuta netwerk wat officieel bekend staat als het Ripple Transaction Protocol oftewel RTXP.

Het systeem is gebouwd op een open source en gedistribueerde basis. De bijbehorende munteenheid heet XRP, ook wel bekend als Ripples, en die kun je dus ook kopen. Het overkoepelende systeem streeft om veilig, instant en bijna gratis wereldwijd transacties uit te voeren, zonder terugboekingen.