Home Crypto Nieuws 10 rijkste crypto-beleggers ter wereld

10 rijkste crypto-beleggers ter wereld

0
10 rijkste crypto-beleggers ter wereld

Terwijl we allemaal voor een modaal uurloontje werken, zijn er die paar geluksvogels die een fenomeen zagen gebeuren voordat het daadwerkelijk werkelijkheid werd. Forbes zette die genieën op een rijtje, want dit zijn de tien rijkste beleggers die kapitalen verdienden met het handelen in cryptovaluta.

Voor de lijst vergaarde het Amerikaanse blad zoveel mogelijk informatie over de kapitalen van de individuen en maakte aan de hand daarvan een schatting van het virtuele kapitaal. Sommige (niet vermeldde) partijen bewezen daadwerkelijk hoe stinkend rijk ze precies zijn.

1. Chris Larsen ($7,5 – 8 miljard)

Chris Larsen bewijst eigenhandig dat handelen in Bitcoins voor ‘schmucks’ is, want hij is niet alleen rijke handelaar, maar tevens medeoprichter van betalingsplatform en gelijknamige cryptomunt Ripple. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de BTC en de XRP. Vorige maand bezat hij zo’n $5 milard van zijn eigen cryptomunt en hoewel die munt de laatste tijd niet zoveel meer waard is, topt hij nog steeds deze lijst.

2. Joseph Lubin ($1 – 5 miljard)

Ook de tweede plek gaat naar een genie die het heft in eigen handen nam. De Canadees richtte namelijk onder andere mede Ethereum op en verdient daar blijkbaar ook een stevige som aan. Ook hij zal daarentegen de laatste weken last hebben gehad van nachtelijke paniekaanvallen, nu de prijs van zijn cryptomunt ook stevig fluctueert.

3. Changpeng Zhao ($1 – 1,2 miljard)

De 41-jarige man uit Hong-Kong startte zijn loopbaan in virtuele munten bij Okcoin, dat hij tevens met anderen oprichtte. Na zijn vertrek is hij nu CEO van de cryptobeurs Binance.

4. Cameron en Tyler Winklevoss ($900 miljoen – $1,1 miljard)

De (naar eigen zeggen) bedenkers van Facebook zijn wellicht het perfecte voorbeeld van de instabiliteit van cryptovaluta. De twee(ling) zouden aan het begin van december vorig jaar de eerste zijn die milardair werden met het handelen in Bitcoins. Anderhalve maand later was dat kapitaal ineens voor zo’n 60% verdwenen na de desastreuze Bitcoin-crash. Toch pakken ze mooi de vierde plek op de lijst.

5. Matthew Mellon ($900 miljoen – $1 miljard)

Naast het feit dat Mellon de voorzitter is van New York’s Republikeinse Financiële Comité, werd hij vooral rijk met het geboren worden in zijn familie. Aan zijn vader’s kant had hij niets anders dan rijke bankiers om zakgeld van te ontvangen en zijn moeder’s kant is verantwoordelijk voor een investeringsbank op Wall Street.

6. Brian Armstrong ($900 miljoen – $1 miljard)

 

De 35-jarige Armstrong is als jongste op deze lijst ongetwijfeld zeer gelukkig met de bovenstaande getallen. Dat verdiende hij mede doordat hij in 2011 (samen met Fred Ehrsam) een nu onmisbaar platform oprichtte: Coinbase. Dit koop- en verkoopplatform voor onder meer Bitcoins, Bitcoin Cash en Ether is een van de grote spelers in de internationale cryptovaluta-markt. Armstrong zal zo nu en dan van zijn eigen service gebruikmaken, lijkt me.

7. Matthew Roszak ($900 miljoen – $1 miljard)

Matthew Roszak houdt zich in het dagelijks leven niet strikt bezig met cryptovaluta, maar meer met de technologie die het bestaan van dit fenomeen mogelijk maakt. Hij richtte onder meer het blockchain-bedrijf Bloq op en heeft ook een vinger in de pap bij investeringsmaatschappij Tally Capital, dat tevens veel in blockchain-technologieën investeert.

8. Anthony Di Iorio ($750 miljoen – $1 miljard)

 

Van alle heren op deze lijst, heeft Di Iorio waarschijnlijk het meeste ‘cryptovaluta’ in zijn bloed zitten. Hij richtte bijvoorbeeld (samen met onder andere Lubin) Ethereum op, maar is tevens directeur van een innovatief hub omtrent blockchain-technologieën genaamd Decentral. Daarnaast stond hij aan de wieg van verschillende wallets en geeft hij les op een universiteit in Cyprus.

9. Brock Pierce ($700 miljoen – $1 miljard)


Kindacteur Pierce is in tegenstelling tot veel van zijn ex-beroepsgenoten niet afgezakt naar zelfdestructie; Hij werd voorzitter van de Bitcoin Foundation en investeerde in tientallen bedrijven die iets met blockchain-technologie te maken hadden.

10. Michael Novogratz ($700 miljoen – $1 miljard)


Hekkensluiter Novogratz heeft met $700 miljoen – 1 miljard dollar op z’n virtuele bankrekening nauwelijks iets te klagen. De CEO van investeringsmaatschappij Galaxy Investment Partners investeert zowel privé als met zijn bedrijf graag in cryptovaluta en daar vergaarde hij dan ook een aardige som mee.

Advertisment ad adsense adlogger