Home Bitcoin 10.000 Dollar in zicht voor Bitcoin

10.000 Dollar in zicht voor Bitcoin

0
10.000 Dollar in zicht voor Bitcoin

De kans is groot dat deze week de koers van Bitcoin wellicht over de 10.000 dollar zal gaan. Het gaat dan echt bijzonder hard, want in de afgelopen twee weken werd de bitcoin al meer dan 40% meer waard.

Het is een stijging die vooral mede veroorzaakt door bredere aandacht voor de cryptomunt. Ook meer bedrijven uit de traditionele financiële sector zullen zich meer op Bitcoin gaan richten.

Afgelopen vrijdag doorbrak de koers de 9.000 dollar en dat is minder dan een week nadat de barrière van de 8.000 dollar gebroken was. Momenteel is één Bitcoin meer dan 9.700 dollar waard.

Bitcoin is zoals je weet niets meer dan een stukje versleuteld computercode waar waarde aan wordt toegekend, zonder de tussenkomst van de overheid of de bank. De handel in cryptovaluta is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Bitcoin was in 2010 een paar cent waard en dit tot duizenden dollars van nu.

Nu mag de koers van Bitcoin weliswaar gestaag omhoog gaan, maar er zitten tussendoor flinke dippen. De koers in de nacht van zondag op maandag in amper tien minuten 200 dollar naar beneden en daarna ging het weer omhoog.

JP Morgan Chase

De stijging van Bitcoin is vooral veroorzaakt door de bredere aandacht voor de munt. Hierdoor zijn er steeds meer bedrijven die zich gaan richten op de Bitcoin. Vorige week heeft JP Morgan Chase plannen aangekondigd om Bitcoin-futures aan te bieden op de Chicago Mercantile Exchange, wat een belangrijke stap van een van de grootste banken en financiële dienstverleners in Amerika. Best bizar aangezien een paar maanden geleden Chase CEO Jamie Dimon nog aangaf dat Bitcoin een scam was.

Online bankierserviceproviders en -exploitanten LedgerX en Revolut keurden onlangs ook Bitcoin-ondersteuning goed. LedgerX lanceerde zijn eerste langetermijnopties voor Bitcoin, met een vervaldatum van 28 december 2018. Ook de Chicago Board Options Exchange en de Chicago Mercantile Exchange zijn van plan om in de nabije toekomst tools te lanceren op basis van de cryptocurrency.

Is Bitcoin een bubble?

Het idee dat cryptocurrency een veilige haven is voor je geld van een nieuwe beurscrash wordt steeds meer naar buiten gebracht. Maar is er tegelijkertijd ook kritiek van veel mensen die zeggen dat Bitcoin absoluut een bubbel is die op een zeker moment barsten zal.

Er zijn financieel analisten die Bitcoin vergelijken met de Nederlandse tulpenmania in de zeventiende eeuw, waar vraag en aanbod en speculatie de tulpenprijs opdreven tot duizenden guldens per dol. Drie jaar later zou die prijs volledig instorten. Het is nog maar vraag of dit ook met Bitcoin en cryptocurrency zal gebeuren.
Advertisment ad adsense adlogger